top of page

Welkom bij Cattery El rincón!

Wat leuk dat u op onze website komt kijken!


Wij zijn een kleinschalige Noorse Boskat cattery in Barendrecht, vlakbij Rotterdam. Op het moment leven wij, Estela (uit Spanje) en Wesley (uit Nederland), samen met vier Noorse dames: Cajsa Från Stenfjällen, Cilla Från Stenfjällen, Lyali de Noldor en el Rincon de Ava (dochter van Cajsa). Wij zijn lid van de FIFE vereniging Mundikat. 

Geschiedenis

Een korte flashback naar het jaar 2017, het jaar waarin wij onze eerste twee Noorse Boskatten mochten verwelkomen. Men spreekt wel eens over liefde op het eerste gezicht, hetgeen ook wij meemaakten tijdens het aanschouwen van een foto van de zusjes Cajsa en Cilla. Wij dachten dan ook: 'wij moeten ze in het echt bewonderen!'. Toen wij deze dames is het echt mochten bewonderen, waren we volledig verkocht. Echter resulteerde dit voor ons in een zeer moeilijke beslissing die we eigenlijk niet wilden maken: het moeten kiezen tussen een van beide zusjes! Uiteindelijk hebben wij deze keuze gelukkig niet hoeven maken, aangezien wij hebben besloten om ze beiden een 'forever home' te bieden. In het hierop volgende jaar hebben wij nog een Noorse dame aan ons huishouden mogen toevoegen: Lyali de Noldor, een echte Spaanse!
 

Een tijdje later, na het eerste nestje van Cajsa, hebben we het enige kleintje zelf gehouden: Ava de overlevende. 

In het begin was onze intentie slechts om de katten als kameraadjes in het huishouden te hebben, echter na onze zeer positieve ervaringen op shows en het volledig verliefd raken op het geweldige karakter van de Noorse Boskat, werd onze droom steeds groter: het op een dag zelf mogen bijdrage aan dit prachtige ras. Deze droom werd in 2018 ook daadwerkelijk de realiteit, het jaar waarin wij onze eigen cattery naam ontvingen, hetgeen ons dan ook de mogelijkheid bood om daadwerkelijk te mogen bijdragen aan dit zeer speciale ras en de daarbij behorende rasstandaard. 

Filosofie met betrekking tot het fokken

Wij vinden het van groot belang om zo veel als mogelijk over de Noorse Boskat (& katten in het algemeen) te leren, alvorens er wordt overgegaan tot het doorzetten van bepaalde lijnen. Momenteel hebben wij dan ook de cursus G1 en G2 van PawPeds afgerond en wij zijn van plan om op korte termijn met G3 te starten. Dit is tevens de laatste cursus binnen de PawAcademy.

Onze filosofie is simpel: het bijdragen aan en het behouden van dit prachtige ras door middel van het focussen op gezonde nakomelingen en door het zo dicht als mogelijk benaderen van de officiële rasstandaard (FIFE) van de Noorse Boskat.

Mocht u vragen of overige feedback hebben, laat ons dit dan weten via het contactformulier. 

Estela & Wesley

 

 

bottom of page